Családanyu

Csak1tipp: Hogyan segítsd gyermeked, hogy önállóan be tudjon pakolni a nyaralásra?

Nyaralás előtt az anyukáknak extra sok dolguk van, hiszen nem csak a saját holmijukat kell összepakolniuk, de a csemeté(k)ét is.

 

Már ovis kortól segíthetünk gyermekünknek elsajátítani az “egyedül” pakolás művészetét. Ehhez hoztam most egy ötletet.

 

Utazás előtt -legyen az egyéjszakás máshol alvás vagy hosszabb nyaralás- mindig össze kell szedni a szükséges ruhákat. Eleinte én is megcéloztam a gyerekek ruhásszekrényeit, összegyűjtöttem amit kell és mentem a bőröndhöz pakolni. Később már -főleg mikor nem volt mindegy, melyik pólót vagy nadrágot rakom el- megkértem őket, szedjenek őssze x darab ilyen és olyan ruhát. Ennek a továbbfejlesztése a rajzos, tehát olvasni még nem tudó ovisomnak is érthető- haszut a pakolandó ruhadarabokról.

IMG_20160804_124330

A rajzot laminálhatom is és a körökbe mindig csak a darabszámot írom annak függvényében, milyen hosszú útra megyünk. A nadrágnál a “R” a rövid, a “H” pedig a hosszút jelöli (ezt megbeszéljük szóban, hogy milyet pakoljon). 

A rajz egyszerű, nem is valami szép, de megértik és ez a lényeg. 

Nekem is könnyebb átgondolnom, milyen típusú ruhák kellenek és nem járok úgy, mint kicsi korukban mikor a zoknikat kifelejtettem és egy szál váltót sem vittünk magunkkal! Bezzeg pulcsiból volt bőven… 

Fontos! A képről a fürdőruha jelzése kimaradt! Ezek nálunk nehezebben elérhető helyen vannak, úgyis én szedem össze és eleve nem a ruhásszekrényben tároljuk, így mindenképpen rám marad elpakolása. Továbbá a cipők kapcsán is meg szoktuk beszélni, mik kellenek: szandál, papucs, zárt cipő, gumicsizma, stb. 

Beválik később is?

Onnan tudom, hogy a módszer hosszú távon is hasznos, hogy legidősebb gyermekem pár napra a nagyihoz ment és most először rábíztam, hogy összeszedje a szükséges ruhákat (persze átnéztem). Hasonló módszerrel (csak a rajz nélkül) írta fel, hogy miket kellene elraknia és ez alapján pakolt össze. Remekül sikerült neki. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!