Családanyu

Olvasásra inspirálás

A nyári szünidő kiváló alkalom arra is, hogy (sokat) olvasson a gyermek. Eleve valószínűleg kaptak kötelező olvasmányt, amit célszerű a nyugis szünet ideje alatt abszolválni, de ezen kívül jó lenne, ha szívesen olvasna mást is esetleg. 

Nálunk háromból egyelőre kettő tud csak olvasni (harmadik még óvodás) és kettőből is csak egyikük szeret. Másik gyermekem ha tehetné, messze elkerülné a betűvel fedett lapokat. Idén nyáron viszont nem hagytam annyiban, hanem próbáltam lelkesíteni. 

Készítettem egy olvasó-bingót. Az ötlet a Gyereketető oldalról származik -onnan ki is nyomtathatod az eredeti verziót! Kicsit kellett csak személyre szabni és nyomtató hiányában, no meg mivel így illusztráltabb, megrajzoltam magam. 

Nagy izgalmat okozott a bingó, rohantak teljesíteni a feladatokat, így ki kellett kötnöm, hogy egy nap csak egyet lehet. 

 

Persze ahhoz, hogy továbbra is szívesen olvassanak, nem árt, ha akad olyan könyv, ami nekik való: izgalmas, korosztályuknak megfelelő nyelvezetű és témájú. Mutatok pár könyvet, amik eddig nagyon bejöttek a gyerekeimnek főleg második-harmadik osztályban.

Geronimo Stilton és Tea Stilton sorozat, főleg a vékony, sárga kötetek

Egy ropi naplója sorozat

Holly Webb kisállatos sorozata -pl. Cica a hóban

Bosnyák Viktória nyelvfejlesztő kötetei -pl. A sirály a király?

Peter Freund Laura sorozata

Az elveszett királyság sorozat

 További könyvajánlók a blogon nem csak gyermekregény kategóriában

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!