Családanyu

Frissítő testpermet házilag

A boltokban szinte mindenütt kapni frissítő testpermetet, ami igazán hasznos kánikulában, mert enyhíti a hőséget. Kisgyermekeknek jobb a házi, kemikáliamentes verzió és ha sk készíted, akkor pont olyan lesz, amilyennek szeretnék: sima tiszta vízből készült vagy illatos verzió. 

Ehhez elég egy úti mini permetező avagy spray flakon és benne némi víz. 

Ha magunknak készítjük, csepegtethetünk a vízbe pár csepp illóolajat is -levendulát, rózsát, alacsony vérnyomásúaknak rozmaringot (ez az illóolaj emeli kicsit a vérnyomást, ami a nyári hőségben azoknak, akiknek könnyebben leesik jól jöhet, de akinek meg pont magas a vérnyomása, az semmiképpen se használjon ilyen illóolajat!) 

A flakonokat több boltban is kaphatók, úti spray néven árulják legtöbbször. Méretük miatt is ideálisak a frissítő testpermetező funkcióra. 

Hűtőben szoktuk feltöltve tárolni és indulás előtt csak bedobom a táskámba, mert így elég hűvös marad a benne lévő víz amíg utazunk. Sokáig eláll és általában csak sima, illóolajmentes vízzel töltöm fel. Ha nagy a hőség, mindegyik gyerek kap egy sprét útközbenre, amit kedve szerint használhat (kizárólag saját célra, az útitársakat nem permetezhetik le bármennyire is úgy tűnik, hogy nekik is melegül van). 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!