Családanyu

Egyszerű nyers salsa kenyérre

Nyáron a hőségben senki sem szeret sokat sütni-főzni a konyhában. Szerencsére a sok idényzöldséget könnyű elkészíteni ízletesen hőhatás nélkül is. Most is egy ilyen receptet mutatok.

 

Hozzávalók:

  • paradicsom 2db
  • paprika 1 db
  • kígyóuborka 1/2 db
  • lilahagyma 1 db
  • fűszerek: só, bors, zöldfűszerek

Elkészítés:

A paradicsomot leturmixoljuk. A többi zöldséget apró kockákra vágjuk és a paradicsomszószba keverjük. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, zöldfűszerekkel (nagyon finom például provance-i fűszerkeverékkel is). Összekeverjük és rögtön is ehetjük kenyérre kenve vagy a hűtőben ha kicsit állni hagyjuk, még jobban összeérnek az ízek. Így előre is elkészíthetjük (remek felvágott helyett is). A megadott mennyiségek körülbelüli értékek, ki-ki készítse ízlése szerint.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A recept elkészítésében a gyerekek is besegíthetnek: ugyan a zöldségek felvágását csak a nagyobbakra bíznám, de a kicsik ügyesen keverhetnek, fűszerezhetnek és kóstolhatnak is. 

Kiváló felhasználása továbbá a maradék zöldségeknek is: ha meghagyta a gyermek a kenyérhez adott zöldségeket vagy csak unjátok felkarikázva már a paradicsomot, paprikát, akkor is jól jön ez a felhasználási mód. Szoktam készíteni pizzaszószt is sima turmixolt paradicsomból és ha marad, akkor abból is lehet salsa. 

Vegánok, gluténérzékenyek, tejallergiások és tojásallergiások is fogyaszthatják, továbbá a recept nem tartalmaz cukrot sem, így IR-esek is beilleszthetik étrendjükbe. 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!