Játék a tablettel: S Voice

Ha már úgyis próbálnak 24 órában kütyükön -mobilon, laptopon, tableten- lógni a mai fiatalok, akkor már mutassunk meg nekik hasznos funkciókat.

 

Biztos, hogy sok funkcióra maguktól is rájönnek, de akadhat, ami kimarad. Számunkra ez az S Voice ami amellett, hogy mókás időtöltés, még játékosan tanít is -habár eredeti funkciója komoly, nem gyerekeknek való játék. 

Ez az a funkció, ami eredetileg arra hivatott, hogy hangvezérléssel lehessen utasítani a tabletandroidot. Tud keresni a neten, videót kapcsol, felhív valakit a telefonkönyvből vagy üzenetet küld, időjárást mond, válaszol egyszerű kérdésekre és folytatható a sor sokáig.

 

Angol a nyelve, így kisebbeknek nehezebben alkalmazható -de a mókából ők sem maradnak ki, max számukra csupán játék marad és nem “tanulás”. Nagyobbaknak, akik már tanulgatnak angolul (pl. kisiskolások) viszont szuper ismétlés: a gép kimondja hangosan az utasításokat (már amit megért belőlük) és hangvezérelni is csak angolul lehet. Így gyakorolható pár szó és mondat. 

 

Ébresztés beállítása hanggal

Félreértések is adódhatnak: itt egy rádió weboldalát kerestem volna (web page nem backpage)

Naptárfunkció

…apropó humor…

Megnézheted naptáradba beírt találkozóidat is

Ha számolásra kérdezel rá, találsz egy “More” gombot is amit megnyomva ilyen képpel találkozhatsz

Sms-küldő funkció

Ha-ha. Tényleg van humora 😉

Persze lehet ennél célravezetőbben is gyakorolni az idegen nyelvet és hasznosabb játékos tanulással elütni a szünidőt, de ha már kütyüzni szeretnek, akkor hasznos, ha megtanulják a rendes, nem játékra való funkciókat is használni. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!