Családanyu

Ballagási ajándék bölcsisnek, ovisnak

Az óvodai és bölcsis ballagás is fontos mérföldkő a gyermek életében. Az viszont, hogy minek is örülne, mit szokás vinni, adni egy ilyenre már kevésbé van benne a köztudatban. Ebben szeretnék segíteni pár ötlettel.

Lufi

Melyik kisgyerek ne szeretné a lufit? Pláne ha héliumos és száll a levegőben? Tuti befutó. Ballagásra kaphat figurásat (állat vagy mesehős), vannak “sétáló” lufik, amit húzhat maga után (bár ez inkább a műsor után adjuk oda, mert előtte útban lehet és megsérülhet) és persze rengeteg ballagós lufi is kapható: baglyos, ballagós-kalapos, smiley-s.

Plüssfigura

Sosem lehet elég belőle a gyerekek szerint, főleg lányos családokban. Egy újabb plüss kedves ajándék, biztosan örömet okoz.  

Virágcsokor plüssfigurával vagy bonbonnal

A virágcsokor a kisebb korosztálynak még nem olyan nagy móka. Nálunk a lányok szeretik ugyan névnapra, születésnapra, de azt is szeretik, ha nem “csak” virágot kapnak. Mennyivel érdekesebb, ha a csokor ehető, mert bonbonból áll, vagy ha plüssfigura is jár hozzá! Egy plüssös csokrot fogni is könnyű, érdekes és különleges is. A bonbonosnál érdemes figyelembe venni a várható időjárást, mert nagy melegben a bonbon sajnos elolvadhat. 

Ügyeskezű kreatív anyukák készíthetnek is sk különleges csokrot: neten találhattok haszut videót a bonboncsokorhoz. A plüss csokor alapja hasonló, csak itt figura kerül bele.

Fiúknak telitalálat lehet egy focilabdás csokor

Fagyizás

Nem kötelező tárgyi ajándékot adni, nem is mindenki szokott. Családi szokás lehet az is, hogy “év végén” közösen fagyiztok egyet. Persze fagyizni lehet bármikor, ha jó az idő és a ballagás után a szép ruhára vigyázni kell, így szólnak érvek ellene is, de nálunk az ovis ballagástól kezdve ez volt a szokás: intézményi ünneplés után irány a fagyizó és a mai napig jó szívvel gondolok erre vissza, nagy élmény volt.

Hasznosság

Természetesen kaphat az oviból ballagó gyermek hasznos ajándékot is, amit szeptembertől az iskolában tud majd használni: tolltartót, táskát (ilyenkor már akciósak), foglalkoztató füzetet a felkészüléshez (“iskolára készülök” típusút). Egy ilyen ajándékot persze inkább otthon adjunk oda, ne az oviban, hiszen ott nem tudna mit kezdeni vele és az ünneplés alatt útban lenne, nehéz volna vigyázni rá. Ajánlom emiatt is, hogy az ünnepségre inkább plüsst, csokrot vagy lufit vegyetek a kicsinek.

További ötletek -dadusoknak, óvónéniknek is-

 

Még egy írás a ballagásról -pár hasznos tudnivalóval

Fotók forrása: http://www.partibuli.hu/

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!