Családanyu

Figurás szendvics készítése könnyen

Megmutatom, hogyan lehet könnyen és gyorsan, egyetlen fajta felvágottból figurás szendvicset készíteni gyermekünknek!

A fenti szendvicseket toast kenyérből és párizsiból készítettem. A minták kivágásához elég  volt egy kés. Mondanom sem kell, mind elfogyott: az amúgy válogatós gyerekem most megette az utolsó morzsáig az uzsonnát. 

A hal elkészítésénél először a testet vágtam ki a felvágottból. Ekkor még nem egyértelmű, mi lesz belőle: olyan, mint egy felhő, amibe szinte bármit bele lehet látni. Ezért kell kivágni külön pár elemét a tervezett képnek. Jelen esetben az uszonyokat és a pikkelyrészt imitáló vonalakat. A pár pötty a hal körül a buborékokat hivatott jelképezni, amint a víz alatt úszva körülveszik. Persze külön kivágandó a szeme, szája is. 

A lepke esetében is ugyanúgy jártam el: először a lepke testét vágtam ki, erre került a törzse, feje, szeme, szája, majd a pettyek a szárnyain, végül a csápjai. 

Nem bonyolult ezt a technika: érdemes rövid pengéjú -mondjuk gyümölcshámozó- kést használni, mert ezt könnyebb forgatni, szebb vonalakat tudunk vele húzni, mint a hosszabb késekkel. Az elkészítendő alak körvonalát vágjuk ki először, majd minden olyan részt, amit külön vonallal rajzolnánk meg ha ceruzával készítenénk a figurát. 

Biztosan nagy sikerünk lesz vele!

Ha fokoznánk alkotásunk művészi mivoltát, akkor egyes részeit készíthetjük más alkaotórészekből is, mondjuk szeletelt kolbászból, kígyóuborkából, salátából, paprikából, paradicsomból is. Színesebb is lesz így alkotásunk és remélhetőleg zöldségkerülő gyermekünk is megeszik legalább egy kevés zöldséget. 

Jó mókát hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!