Családanyu

Esik a hó! Áprilisban!

Olvastam, hallottam, hogy erős hidegfront jön és nagy lehűlés. Még a havas esőt is említették, de azért amit ma, 2017. április 19-én kaptunk, arra mégsem számítottam. 

Reggel, mikor férjem indult munkába, még hazatelefonált, hogy tényleg nagyon hideg van, jól öltözzünk fel. Mire a gyerekekkel suliba, oviba indultunk már havas eső esett. Rég láttam ilyet, tegnap pont kérdezte is egyikük, milyen is pontosan ha havas az eső -most akkor az hó vagy eső? Mire a suliból az ovi felé fordultunk már inkább havazott, esőnek nyoma sem volt. Ahogy beértünk az oviba már eldöntötte lányom, hogy a mai programja az lesz, nézi a hóesést. Télen úgyis kevesellte, így most pótolhat. Egy apuka viccesen azzal búcsúzott az óvónéniktől, hogy majd fotózzák le a hóembert, amit a gyerekek építenek. Akkor még csak viccnek tűnt, de mire ezt írom már órák óta megállás nélkül havazik! Nagy pelyhekben hull a hó és ugyan húsvét volt pár napja, nekem mégis karácsonyi lett a hangulatom.

A hóember építése pedig ovi után simán össze is jöhet: a kocsikon már több centi hó áll, mini hóembert készíthetnénk már most is. 

Ahogy jöttem el az oviból nem győztem ámulni a havazáson. De ezzel így voltak mások is: ugyan mindenki igyekezett védekezni a zuhogó hó ellen esernyővel főleg, de meg-megálltak az emberek és fotóztak. Hiszen áprilisi hóesést ki látott? Pláne Magyarországon, ahol még a márciusi havazás is nagy ritkaságnak számított. 

Még jó, hogy nem jutott időm elrakni a téli ruhákat! Most csak a tavaszi dzseki mellől kellett kivennünk az elől maradt télit, a sapkát, sálat, kesztyűt. A csizmákat már elpakoltam, nem kerestem elő, de lehet, délutánra meggondolom magam. Induláskor úgyis úgy voltam vele, hogy a gyerekeknek mondtam, vegyenek sapkát, sálat, kesztyűt, de magamnak nem akartam ennyi -feleslegesnek tűnő- ruhadarabot pluszban. Á, gondoltam, ennyire azért úgysincs hideg! Mivel viszont jó példát akartam mutatni, felvettem én is ezeket és nem volt melegem! 

Remélem, ez a mai hóesés inkább érdekességként marad meg emlékezetünkben és nem bosszúságként (mint ahogy azt is remélem, nem marad meg -sokáig- a hó az utakon). Tegyetek úgy, mint nagylányom javasolta: igyatok forró teát vagy csokit! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!