Családanyu

Lego Kocka Kiállítás

Nemrég a Lego Kocka Kiállításon jártam. Ez egy hatalmas téren megvalósuló interaktív és edukációs kikapcsolódásra alkalmas hely, mely hozzánk, Magyarországra érkezett harmadik országként. Várhatóan június 18-ig látogatható, utána tovább utazik Európa többi nagyvárosába. Szerencsések vagyunk, hogy nálunk már most megtekinthető ez a kicsiknek és nagyoknak is érdekes kiállítás.

A kiállításon helyet kaptak történelmi modellek, kisebb építmények és óriásiak is. Mindenféle témában láthatunk maketteket, sőt a kiállítás nagy része a szórakoztatás mellett játékosan tanít is. Mutatok egy kis ízelítőt a kiállított Lego-modellekből. 

Biztosan minden gyermek talál olyan mesehőst, aki kedvence, hiszen van Star Wars, Gyűrűk Ura, Harry Potter, Mumin, Mérges madarak, Indiana Jones is. 

Ezen kívül van vadnyugati, űrbéli, cirkuszos, királylányos, vidámparkos, vasúti rész is.

Ha azt gondolnád, hogy ennyi, akkor sorolom tovább: játékosan tanulhatnak a gyerekek a Legoból kirakott emberi testről: van csontváz és belső szervrendszer-rész is (nem ijesztő kicsit sem).

Továbbá informatív még az Európa-térkép, amin egy gombot megnyomva világítanak a fővárosok, másikat lenyomva pedig az Eu-tagállamok kis lámpái.

Csak ámultam a hangszereknél, mivel ezeknél alig látszik, hogy Legoból készültek: a gitárnak, hegedűnek még húrjai is vannak!

Másik meglepetés a valódi nagyságú szék és asztal voltak, melyekről alig akartam elhinni, hogy valóban csak Lego kockákból készültek. A vasútmodellezni szeretők nagy örömére több működő vasúti pálya is helyet kapott, melyeknél a piros gombokat megnyomva indíthatja el a látogató a különféle vonatokat.

Láthatunk még híresebb épületeket is, mint az Eiffel-torony, a Sydney-i Operaház és sok más, melyek mellett egy fotó is látható az eredetiről és egy lapon érdekes és hasznos információkat is olvashatunk. 

Ez sem semmi, de még nem is írtam az óriási modellekről. Legnagyobb a Titanic hajóról készült.

Azt tudtam -mert a honlapjukon is olvastam-, hogy nagyon nagy Titanic-modellt raktak ki csupa Lego kockából, de hogy a valóságban ez tényleg ekkora, na arra nem számítottam! 11 méter hosszú és 3 méter magas, 500 ezer kockából áll és szállítani is csak tíz részre szétszedve tudják! Nem semmi! Valóban ez az egyik fő attrakció. Külön öröm, hogy a modell mellett interaktív tájékoztató “állomás” is található -kettő is-, amin érdekes dolgokat tudhatunk meg. 

Hatalmas még -bár kisebb jóval, mint az előbb említett- a világ legmagasabb embrét ábrázoló alkotás, továbbá van egy élethű nagyságú Martina Navratilova teniszezőnőt ábrázoló is! 

 

Aki megpihenne a sok látnivaló után -legyen szülő vagy gyermek-, annak ott van a mozi, ahol érdekes kisfilmek mennek a Legoról, az alkotásokról és egyéb tudnivalókról. 

Aktív pihenésre pedig a FunPark, ahol igen sokféle játékot játszhatunk Legoval. Akár csak leülünk egy asztalhoz és kirakunk valamit a Lego kockákból, vagy -főleg kisebbeknek- ajánlott az óriás kockás rész, melynél szintén építhetnek -akár óriási bunkert is, mert elég sok és nagy kocka van-, de színezhetünk vagy írhatunk is a falra Legoval! 

A kiállítás helyszíne több nagy autópálya mellett fekszik, így könnyen elérhető az ország több pontjáról is. Budapestról busszal is megközelíthetjük, de onnan még egy kis gyaloglásnyira van, ezért ajánlom inkább az autós utazást. Jegyet a helyszínen is lehet venni, de online is és így sorbanállás nélkül juthatunk be. Parkolásra sok hely van, a kiállításon pedig büfé is, ha megéheznénk, megszomjaznánk. 

Időben a honlap szerint 2-2,5 óra a kiállítás megtekintése, ehhez jöhet még a játékidő a FunParkban vagy ha hosszabban időznénk a moziban. Összességében ez egy remek kikapcsolódás az egész családnak: legkisebbeknek, szüleiknek, fiúknak és lányoknak is. 

További információt a kiállítás honlapján olvashattok: http://www.kockakiallitas.eu/

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!