Családanyu

{Vigyázz! Kész! Posztolj!}*{Blogmas} Így élem túl a karácsonyi bevásárlást

Egyszerű: elkerülöm a boltokat. 

Igen, ez nem igazán kivitelezhető, de amennyire lehet, igyekszem. Utálom a tömeget, nagyon nem bírom és a várakozást, a megfövést a kabátban a boltban pláne… Próbálok mindent előre -lehetőleg még advent előtt- beszerezni, amit nem megy, azt online próbálom megrendelni. Persze a mindennapi dolgok kapcsán (mint kenyér, felvágott, stb) úgyis kell boltokba menni, de nem élelmiszert árulókba próbálok nem menni.

Aztán legtöbbször az előzőeket csak megfogadom és úgyis másként alakul: vagy nem tudok megvenni mindent, amit kell ötlet vagy anyagi forrás hiányában vagy… izé mint most: csak egy kávéra ugrottam be a közeli plázába, de annyira megfogott a hangulat -a fények, a fák, a díszítés a vidám karácsonyi zene-, hogy körbenéztem. És persze találtam még ajándéknak valókat (meg is vettem) és elég jól éreztem magam. De két dolog nagyon fontos ezeknél a vásárlásoknál: egyrészt ha lehet akkor megyek, amikor nincsenek még sokan (említettnél nyitásra), másrészt nem sietek és nincsenek kötelező körök: azaz ha nem kapok semmit, csak körbesétáltam a boltok között sincs para. Így elviselhetőbb az egész. 

Ha nagyon nem jön össze és rohanva kell találni valami olyasmi ajándékot, amit sokáig kell keresnem és tömeg van, meleg meg elegem, akkor veszek valami finomat amit otthon jutalomként elfogyasztok. Ez segít túlélni a nehezebb részét a dolognak és kedvet ad, hogy kitartsak. Bár olyan is akad, amikor feladom: akkor a tömeg és annyira nem találok semmit, hogy inkább hazamegyek minden nélkül és már annak is örülök, hogy a buszon kevesebben vannak, mint a bevásárlóközpontokban a boltokban… És persze mindig megfogadom, hogy még jobban tartom magam az első ponthoz: kizárólag online adventkor. Szerencsére sok remek akció szokott lenni ilyenkor, így még könnyebb elkerülni a boltokat. 

vkp-blogmas-2016

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!