Családanyu

5 hasznos dolog, ami nem szerepel a írószerlistán

…mégis fontos megvenni.

Mik azok, amiket általában nem írnak fel az írószerlistára, amit a szülők kezébe nyomnak év végén? Szerintem az alábbiak jönnek nagyon jól év közben és jobb letudni; megvenni már most (sok termék akciós is)

IMG_20160729_082307

1. Fénymásoló papír

Egy nagy adag papír biztosan elkél: van, hogy az iskolába is kérnek a műszaki és félfamentesek mellett, de érdemes otthonra is venni egy csomaggal. Egyik évben emlékszem, rosszul jártunk, mert sok mindent kellett évkezdésre venni, gondoltam, spórolok, megveszem majd később a papírt. Aztán ahogy ez lenni szokott egyszer csak kellett és még nem vettem. Rohanás, kapkodás és pont dupla annyiért tudtam csak venni, mintha megvettem volna az írószerekkel együtt korábban… Azóta is inkább beszerzem és megveszem az egy csomagnyi adagot, ami az utóbbi időben elég egy egész évre, de legalább fél évre.

 

2. Ragasztó stift

Iskolába is szükséges, de otthonra is vegyél! Biztosan kelleni fog és bosszantó, ha este derül ki, be kellene valamit ragasztani, de elfogyott minden ragasztó otthon…

IMG_20160729_082603

3.  Garmadányi boríték

Az iskolás kiadások nem merülnek ki azzal, hogy (júliusban) augusztusban megvesszük a füzeteket és a többit. Lesznek befizetendő pénzek mindenfélére: osztálypénz, -kirándulás, kiegészítő tanszerek, amiket “közösen” vesz meg az osztály, stb. Nem győzi az ember borítékkal -és biztosan a papírboltok zárása után fog szólni a gyerek, hogy másnapra is legalább egy, de inkább több mindent be kéne fizetni… Ilyenkor még jól jöhet a fénymásoló papír, amiből nem nehéz borítékot hajtogatni, de egyszerűbb, ha van otthon olyan, amit csak megcímezni és leragasztani szükséges.

IMG_20160729_082401

4. Sok-sok öntapadós füzet- és tankönyvborító

Persze ki lehet számolni, pontosan mennyi kellhet, de biztos lesz olan tantárgy, amiből több könyvük lesz vagy munkafüzet is, ezért érdemes ráhagyással venni (no meg előre nem is tudhatjuk, A5 vagy A4 nagyságú könyveik lesznek, bár az utóbbi időben a nagyobb könyvek terjedtek el inkább). Az az öntapadós borító, aminél csak egy csíkban kell lehúzni a ragasztós részt és mehet is a könyvre, csodás! Szeptember elsején hozzák haza (jobb esetben) a gyerekek az összes tankönyvet és sajnos (főleg alsóban) sokszor másnap már vissza is kell vinni majdnem mindegyiket -bekötve és felvinnyettázva! Jó kis móka ez az anyukáknak a szülői után -azaz kb este 8-tól… Mióta ilet használunk azért sok időt meg tudok spórolni, amit minden szeptember elsején sokra tudok becsülni.

5. Cellux

Nem tudom, mások is olyan ragasztgatósak-e, mint én, de iskolaidőben rengeteg hasznos, informatív lapot ragasztgatok ki a szekrényajtókra. Van órarendes, különórás… Fontos, hogy mindig láthatóak legyenek és mivel a falra nem fér ki parafa tábla, ezért maradnak az ajtók (ahonnan gond nélkül lejön a cellux, nyomot sem hagy). Nekem is jó, ha látom, a gyerekeknek is és ha másra bízom őket -rendszerint a nagyira-, akkor neki is nagyon hasznos, hogy tudja, ki van írva minden fontos információ, amit tudni kell a gyerekek hétköznapjairól. 

6. Plusz füzetek

Ha lehet, jó ha tartotok egy-egy plusz füzetet otthon. Év elején úgyis lesz, amire kell még füzet -például osztályfőnöki óra vagy üzenő füzet-, második félévben pedig betelhet bármelyik füzete és tuti túl későb fog erről szólni a gyermek… Mikor még alsósok és kell vonalas, négyzethálós meg sima A5-ös füzet, könnyű dolgunk van, mert elég plusz 3 füzet (az énekfüzet és a szótár nem szokott betelni év végére sem). Felsőben már variálódhat: kell kicsi meg nagy füzet, spirálos meg nem olyan -ezekből nehéz mindből otthon tartani, de ha egy-két alap füzetből eggyel többet veszünk, az nem lesz gond (pláne mivel felsőben már nem váltogatják a füzet-típusokat, mint alsóban, azaz az első pár évben: most 21-32-es vonalas kell, de jövőre másféle…)

7. Valami régi, valami új…

Mintha csak menyasszony lenne, jól jön, ha bármi újat kaphat a gyermek az új tanévre. Elég egy szép ceruza, vagy ha kiválaszthatja a füzetei mintáját, esetleg új tolltartó -bármi, ami belefér a költségvetésbe (nem szükséges amúgy felesleges dolgot venni neki, az is remek, ha beleszólhat egy olyanba, amit amúgy is le kell cserélni újra).

 

Hasonló írások a blogon:

Tippek leendő elsősöknek

Ceruzatartók wc papír gurigából

Iskolakezdésre tippek, ötletek

Tanszervásárlás tervezése

Előző évi tanszervásárlásunkról

10 kedvenc holmim az iskolakezdéshez

Utolsó simítások iskolakezdés előtt

Tippek leendő elsősöknek

Írószervásárlás tervezése 5 lépésben

Iskolatáskákról

Társasjáték iskolásoknak

Visszaszámolós teendők szept.1. előtt

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Natália Balogh says:

    Nem szabad telepakolni az iskolatáskát, de egy mappának érdemes helyet szorítani: http://vertespapir.hu/index.php?id=termekek&product=rajztarto_mappa_a4&art_id=13430 . Egy papír csak úgy magában mindig a táska alján végzi összegyűrődve.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!