LEGO DUPLO Blogger Találkozó 2016.

P1010073

Emlékszem, gyerekként egészen kicsi koromtól kezdve favoritom a LEGO volt. Eleinte DUPLO, aztán jöttek a kisebb elemek. Akkoriban még csak ezek voltak: duplo vagy “sima“. Az utóbbival lehetett igazán bonyolult építményeket kreálni és mikor költözés miatt meg kellett válnom egy jó nagy fióknyi Lego kockámtól, emlékszem, nagyon szomorú voltam sokáig. Utána már nem sikerült rendes készletet összehozni és idővel kinőttem a játékokat. Ezért aztán mikor egy rokon kisfiúnak kerestünk ajándékot és mondták, szereti a LEGO CITY-t meg CREATOR-t, fogalmam sem volt, ezek ugyan mik lehetnek? A boltban kiderült, hogy mindegyik legos dobozra szépen rá van írva, melyik sorozat része és hogy a LEGO már nem csak kétfajta, hanem nagyon sokféle! Azóta is nagyon várom, hogy lányaim végre lego-fanok legyenek, de őket egyelőre a babázás érdekli csak. Pedig emlékszem, Apukám is mennyire szívesen legozott velem, hiszen ő is szeretett építeni (sokszor ő kérte, játsszunk a LEGO-val). 

P1010074

Márciusban volt a LEGO DUPLO Találkozó bloggereknek, ahol DUPLO-val mutattak be fejlesztő játékokat. Sajnos a találkozón nem tudtam részt venni gyermekeim betegsége miatt -fránya télvégi bacik-, de köszönettel megkaptam a találkozó anyagát és a játékok leírását.

Mi mást is tehettem volna, mint hogy kipróbáljuk mindet a gyerekeimmel? Köztük ugyan már csak egy óvodás van (a játékok 4-6 éves ovisoknak szólnak), de a nagyok is szívesen játszottak. 

P1010067

 

A LEGO cég nemrég volt 80 éves! Ebben a videóban megtudhatod az egész történetet a kezdetektől! Tudtad, hogy az egész fajátékokkal kezdődött? Vagy hogy a cég neve, a LEGO a Leg godt, játtsz egy jót kifejezésből ered? És azt, milyen áttörést hozott a műanyag présgép vagy egy hajóút? 

A találkozón számos játékötletet próbálhattak ki a bloggerek LEGO DUPLO-val. Ezek közül is többet elküldtek e-mailben. Mi más lehetett volna a legjobb módja a tesztelésnek, mint gyermekeim bevonása? Természetesen nagyon izgatottak voltak, hogy részt vehetnek a játékötletek kipróbálásában. 

A játékok igen sokszínűek és amellett, hogy szórakoztatóak, még fejlesztik is a gyermekeket. A leírás alapján óvodás csoportoknak szánták a játékötleteket, nekem kéznél csak 1 ovisom volt és 2 iskolásom, de ez semmi problémát nem okozott a tesztelésben: még a majdnem kamasz lányom is nagyon élvezte a játékot!

P1010077

Játékötletek Lego Duploval óvodásoknak

 

Játszottunk a színekkel, meséltek a figurákkal beállított képen keresztül mesét, próbálták kitalálni, milyen alakzat lehet a kendő alatt és az utolsó játéknál maguk is LEGO kockákká válhattak! Egyik lányom így kommentálta az éppen aktuális feladatot: “Tök jó játék, gratulálok a kitalálójának!“, másik lányom egy következő részben csak ennyit hajtogatott, mikor megkérdeztem, akarnak-e még egy kört játszani: “Mégmégmégmégmégmég!” Legnagyobb problémájuk pedig azzal volt, hogy a mesélős feladatnál egyikük mindenképpen két oroszlánt akart szerepeltetni (végül persze megegyeztek ebben). Voltak kisebb-nagyobb csetlések, botlások, de mindenki élvezte az adott feladatot játékot. 

P1010068

Nagyon jó játékokat játszottunk, lekötött mindenkit elég hosszan; váltogattuk, így volt, amikor egyedül kellett megoldaniuk, elkészíteniük a feladatot, majd közösen, együttműködve. Mindkét típust élvezték, és nem is gondolná az ember, hányféleképpen fejlesztenek ezek a játékok! A kapott leírás alapján fejleszti a memóriát, feladattudatot,  belső látást, kombinációs képességet, kooperációt, verbális képességeket, finommotorikát és még sok minden mást. 

A játékok tehát nagy sikert arattak. Segítettek jobban megismerni a LEGO DUPLO márkát és az abban rejlő lehetőségeket. Jó volt emlékeznem is arra, milyen klassz perceket órákat töltöttem már gyerekként is a legozással: a babázós korszak után ez volt a kedvencem jó sokáig. Írnom sem kell, hogy fejleszti a fantáziát, ugyanakkor mint fentebb említettem, csoportokban is lehet játszani mást is az építésen kívül. Sőt, lehet feladatot építeni, kitalálni, kreatívnak lenni -a lehetőségek száma szinte végtelen! 
P1010069

És láttátok a LEGO DUPLO weboldalát? Ott is találhattok játékötleteket és a legújabb kiadású LEGO-kat is. Na, már csak meg kell győzzem a lányokat, hogy következő ünnepükre mindenképpen LEGO DUPLO sarkvidéket kérjenek (láttátok a bálnát ebben a szettben? Annyira jól néz ki! Muszáj játszanom vele…)

P1010070

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!