Családanyu

Hello Kitty torta készítése sk {DIY}

Minap mutattam már a szintén sk készíthető Hello Kitty formájú apró ajándéktasakot ami remek egy születésnapi zsúrra is a köszönőajándékhoz. Most jöjjön a torta, amit secperc alatt elkészíthetsz Te is gyermekednek! 

20160207_183251

Mi kell hozzá?

  • piskótalap (gyümölcstortához való a legjobb)
  • keverős, nem főzös pudingpor
  • tej (allergiásoknak magtej -házi verzióval is működik!)
  • marcipánmassza (fehér színű elég, majd színezzűk)
  • szenízéshez vagy ételfesték, de ha nem kapnál, akkor egy kevés kávé/kakaópor és céklalé is jó

Ennyi is.

Természetesen lehet háziasabb is, a fenti a gyors-verzió. Lehet házilag is készíteni piskótát és krémet is bonyolultabbat, mint a bolti pudingpor. Nem is ezek a lényegesek, ez csak az alap, amire a marcipán megy -és ebből lesz  Hello Kitty arc. Szerencsére Hello Kitty arca nem bonyolult és túl sok elemből sem áll: szemek, orr, bajusz (3-3 szál), masni a jobb fülénél.

20160207_183245

A pudingport elkészítjük a leírásnak megfelelően -arra szoktam figyelni, hogy 5 dl tej helyett olyan 4 dl-ből csinálom, mert így sűrűbb lesz, de kóstolgatom, hogy túl tömény se legyen a puding. Mehet a tortára és készíthetjük is az arcot.

A marcipánmasszát ki kell nyújtani -ehhez Apa segíthet, mert elég erősen kell a sodrófával lenyomni, hogy szépen kinyúljon. A masszából ki fogunk vágni részeket, ezért nem szükséges előtte félretenni a szemnek, orrnak, stb.

Olyan nagyra kell egyenletesen (nagyjából kör vagy ovális, esetleg téglalap) alakban kinyújtani, hogy befedje a piskótalapot. Ha ekkora lett, akkor körbevágjuk a cicafej formát. 

A kivágott részből lesz a két szem, orr, bajusz és a masni. El is kell osztani ennyi részre: a két szem és az orr ugyanakkora lesz, a bajuszoshoz kicsit több anyag kell, de nem sokkal, a masnihoz pedig a legtöbb. 

De előbb még a fejet rakjuk a pudingos piskótalapunkra. Most jöhetnek az apró részletek formázása.

Elővesszük a színezőket is. Bármivel dolgozunk is, nagyon kevés elég: 2 ml céklalé, és kb ugyanennyi kávé (lefőzött vagy őrölt kávé/kakaópor is jó, ha kávéból készül, ne egye meg a gyermek, de a céklalével színezett masni se lesz a legjobb ízű).

20160207_183255

A szemeknek és a bajusznak kiszemelt adagot beszínezzük, azaz kilapítjuk, rászórjuk  színezőt, majd összegyurmázzuk amíg egyenletes lesz a színe. Ezután készítjük el a formákat. 

A szemekhez, orrhoz gombócot sodrunk a kiadagolt és már színezett marcipánmassza részből, majd egy kicsit kilapítjuk és oválisabbá tesszük eközben. 

A bajszokat kígyóvá sodorjuk: három-három kell összesen.

20160207_183300

A masnihoz a marcipán adagot három részre kell osztani: két ugyanakkorára és egy sokkal kisebbre. A kicsi lesz a masni gömbszerű közepe. Ennél elég valóban gombóccá formázni a marcipánt (de előtte színezzük ugyanúgy, mint a szemeket, csak nem porral, hanem céklalével, de ugyanúgy lapítjuk, ráöntjük a levet, gyurmázzuk az egyenletes színhatásért). A masni két oldalsó szárnyához a masszát először gombóccá gyúrjuk, majd elkezdjük trapézzá formázni miközben kicsit laposabbá is nyomkodjuk. 

A kész formákat rárakjuk a marcipánfejre; mindent a helyére. 

Készen is vagyunk: fogyasztásig tartsuk hűtőben (érdemes előző este elkészíteni, mert a pudingnak is kell egy kis állás). Jó étvágyat hozzá és jó ünneplést!

20160207_183226

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!