Családanyu

Csak1tipp: Kamraleltár

Mi van a kamrában, mit kell venni, mi fogyott el?

Egyszerű kérdések, de háziasszonyként az ember sokszor a háta közepére kívánja az aktuális nagybevásárlást -nem elég a napi szintű élelmiszeres, meg fejben tartani a tisztítószerest és egyéb higiéniai termékest, no meg a random aktuális vásárolnivalókat, még ez is. Nem is mindig sikerül mindent beszerezni, biztos sokan jártatok már úgy, hogy kimaradt valami fontosabb, amit pedig jó lett volna a kamrában tudni. Erre mutatok egy egyszerűbb megoldást, aminek a kisebbik része saját ötlet, a nagyobb, alapötlet a Pillecukor blogról van (ahol amúgy számtalan remek ötlet és cikk található, nézzetek el oda majd).

Hogyan egyszerűsítsük le a dolgot?

Már régebben is mutattam nyomtatható bevásárló listát a menütervezésnél -egy ilyen lista alapvetően nagyobb bevásárlásokhoz kiváló, illetve pont ahhoz még, hogy nyomon kövessük, mi fogyott el.

Nyomtass ki egy ilyen listát és írd fel csoportosítva azokat az élelmiszereket, alapanyagokat, amiket szoktál venni, szokott otthon lenni és amikből főzni szoktál.

Így könnyebb átlátni, mi fogyott el, miből kell venni, mit használtál régebben. Egy időben például sokszor ettünk borsófőzeléket és más ételeket borsóból, de egyszer mikor elfogyott otthon, nem vettem újra és sok idő telt el míg eszembe jutott, hogy mennyire szerettük és de rég ettünk. (Persze ekkor még nem írtam listát a kedvelt ebédeinkről) Bárhogyan is, hasznosabb, ha egyszer leírod -ezzel hosszú távon időt és energiát takarítasz meg.

Mutatok három nyomtatható verziót ehhez -ezek a kedvenceim (a képekre kattintva juthatsz el a weboldalra ahonnan kinyomtathatod ezeket). Első egy fekete-fehér ha nem szereted a túlszínezett dolgokat. Második egy nagyon cuki színes holmi, míg harmadik az, ami a nyomtathatók utáni ötlet kapcsán a legpraktikusabb a pipáló négyzetei miatt (hogy miért is, mindjárt írom).

És ha kinyomtattad, kitöltötted a kamraleltárt, használd Szilvi, a Pillecukor bloggerének szuper ötletét: 

Ami elfogyott, oda megy egy kitűző és máris látszik egy pillantás alatt, miket kell venni! Annyira egyszerű és remek ötlet, szerintem szuperül megy a bevásárlólistás kamraleltár laphoz -2in1 és rendezettebb lesz a helyzet, no meg átláthatóbb! 

Mi hétvégente szoktunk nagyobb bevásárlást csinálni, de hétközben veszem meg a takarítószereket -ezzel a módszerrel gyorsan látni fogom, miket érdemes beszerezni. És persze nem utolsó sorban az sem hátrány, ha jól felszerelt a kamrád. Erről is írtam már, de nekem sem megy mindig. Amúgy Timi, a Kincsesfüzet bloggere írt pont a minap arról, hogyan érdemes nekiállni a tervezésnek és kamrafeltöltésnek -érdemes inspirálódni tőle is. (a linkelt cikkében főleg az 5. és 6. pontok tetszenek)

Ti hogy álltok a kamra feltöltésével? 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!