Családanyu

Bögrés meglepetés, avagy a többszörösen sk ajándék

Szeretem az olyan karácsonyi sk ajándékokat, amik hasznosak, frappánsak, és nem kerül hetek megfeszített munkájába összeállításuk. Ez az ajándékötlet, nem csak Karácsonyra jó és biztosan mindenki el tudja készíteni -akár a kisebb gyermekek is egyedül!

20140916_125402

Mi kell hozzá?

  1. Egy bögre -jó, ha nincs rajta minta, se dekoráció
  2. Táblamatrica -olyan, mint az iskolai tábla: krétával írhatunk rá, majd letörölhető. Ilyen matricát papír- vagy kreatív boltokban lehet kapni, esetleg internetről rendelni.
  3. Kiskanál vagy mini habverő (keverőnek)
  4. Cukor és forma a kockacukorhoz (erre jó jégkocka- vagy csokiforma is)
  5. Italnak valami, amit a megajándékozandó szeret -tea, kávé

20140916_130109Hogy készül?

Kimérünk egy csíknyi táblamatricát a bögrére, majd levágjuk, ráragasztjuk. Ezután már írhatunk is rá egy kedves üzenetet krétával.

A kiskanalat egy szalaggal a bögréhez kötjük (alább, a fotókon láthattok pár tippet, hogyan)

Elkészítjük a kockacukrot: egy formába kell önteni a pár csepp vízzel összekevert cukrot. A cukrot érdemes egy keverőtálba helyezni és apránként, cseppenként adagolni hozzá a vizet. Minden csepp után összekeverni, nehogy túl sok legyen. Gyurmázható állagúnak kell lennie, de nem túl ragacsosnak, ragadósnak! Ha kész és megfelelő az állaga, akkor kiskanalakkal adagoljuk a formába, majd hagyjuk ott megszáradni teljesen -kb 24 óra alatt készen is van. Ha kész, kiszedjük (borítjuk) óvatosan a formából és celofánba csomagoljuk (egyesével).

Az ital is lehet sk készített: instant kávé-, kakaópor, vagy tea.

Instant kávépor receptekből igen változatos a kínálat az interneten, teából is. Ez utóbbihoz érdemes vagy teatojást is venni és abba tenni, vagy varrni hozzá filtert (méteráru boltból vehetünk textilt). Kakaópornál ha összekeverünk instant kakaóport és tejport, akkor ahhoz is már csak víz kell és kész a kakaó. Férfiaknak a kávét ajánlom, nőknek teát, gyerekeknek a kakaót -a család minden tagja kaphat saját, személyre szóló ajándékot, bögrét és belevalókat.20140916_125854

Különböző verziók -hogyan lehet személyre szabott az ajándék még jobban?

Attól függően, hogy kisgyermeknek, anyukának, férjnek, nagypapának, nagymamának, barátnőnek szeretnénk ajándékozni, megtehetjük, hogy még jobban személyre szabjuk. Sőt, az sem rossz ötlet, hogy ismerős család minden tagjának egy-egy bögrés csomagot ajándékozzunk a kis kiegészítőket változtatva -lásd alábbi fotóimon:

20140916_125331

Kicsiknek állatmintás tartóban kakaópor, szaloncukor, kis plüssállat és ugyan a fotón nem látszik, de a cukor is mackó alakú

20140916_125650

Hölgyeknek: finom ünnepi teafilterek, hozzá egészségesebb nádcukorból készült házi kockacukor és finom, nőies rózsaszín kiskanál

20140916_125816

Nőknek készül, így a masni sem maradhat el 🙂

20140916_130052

Férfiaknak pedig kék az uralkodó szín, hozzá kávé kis átlátszó tasakban és szintén kockacukor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!