Nigella mandarinos sütije -variáns

Adott volt a Mikulás-csomagban pár mandarin, de nálunk senki sem szereti. Nem úgy mint Nigella mandarinos tortáját, amit először a tv-ben láttam a főzőműsorában. Nagyon jópofa ötlet és már tavaly is megmentett minket a mandarinok kidobásától, sőt, férjemnek is nagy kedvence lett a süti.

Csakhogy itthon sosincs és nem is olcsó a darált mandula, ami a fő alkotóeleme a mandarin mellett a sütinek. Már többször készítettem enélkül, íme a recept:
4 közepes/nagy mandarin
250 g darált mandula helyett ugyanennyi liszt
225 g porcukor helyett kristálycukor
1 tk sütőpor
4 tojás
mandula aroma (30 ml*)
——————————–
*Megjegyzés:
Karácsony előtt újra ezt a sütit készítettem el, de ekkor férjem vett hozzá mandulaaromát ami más márkájú volt, mint amit én szoktam venni és persze annak más az előírt adagolása. 
 
Ezért írom ezt a megjegyzést: a Penny Marketes 30 ml-es Mandulaaroma az, aminek a színe zöld és emiatt zöldessé varázsolja a sütit is -ebből szoktam az egész üvegnyit, azaz 30 ml-t a masszához adni. A másik Mandulaaroma Dr Oetker márkájú volt, ennél azt írják: “4 ml (2 teáskanál) 500g liszthez” így ebből nem raktam bele a sütibe az egész üvegnyit (ami amúgy 38 ml és a színe is áttetsző, nem zöld, így a sütit sem lesz tőle zöld)
 
Tipp: ha zöld aromát kaptunk, abból lehet fenyőfa, de ha színtelent, abból csillagot formázhatunk sima sütikiszúróval amint kisült a süti.
 
Az aromától szép zöldes színt kap a sütemény, ezzel is csak közelebb került a Karácsonyhoz:
a massza színéről rögtön egy karácsonyfa jutott eszembe, hát ilyen alakúra vágtam:

De lett egy csomó aprósüti is:

Eredeti recept itt található

Print

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!